04-04-2017, 20:20
Witajcie !
Jest już temat o filmach, o fotografii więc czas najwyższy na....
.... KSIĄŻKI
Może wśród Was są osoby, które czytają coś ciekawego raz na jakiś czas
więc tutaj macie okazję się podzielić
Jedyną prośbę jaką mam do Was to jeśli możecie
określcie z "jakiego gatunku" jest ta książka tak,
aby każdy zainteresowany mógł znaleźć coś dla siebie
nie tylko spoglądając na tytuły czy ewentualny komentarz
Zapraszam do podzielenie się
Jest już temat o filmach, o fotografii więc czas najwyższy na....
.... KSIĄŻKI
Może wśród Was są osoby, które czytają coś ciekawego raz na jakiś czas
więc tutaj macie okazję się podzielić
Jedyną prośbę jaką mam do Was to jeśli możecie
określcie z "jakiego gatunku" jest ta książka tak,
aby każdy zainteresowany mógł znaleźć coś dla siebie
nie tylko spoglądając na tytuły czy ewentualny komentarz
Zapraszam do podzielenie się
Ode mnie na początek kilka z nich:
[KRYMINAŁ] Jo Nesbo - Wybawiciel
[KRYMINAŁ] Jo Nesbo - Upiory
Obie powyższe książki z cyklu powieści kryminalnych z komisarzem Harrym Hole. Niezwykle wciągające
[KRYMINAŁ] Jo Nesbo - Krew Na Śniegu
Równie genialna książka jak dwie wspomniane wcześniej
[KRYMINAŁ] Małgorzata i Michał Kuźmińscy - Pionek
Akcja książki tyczy się głównie na Śląsku. Gość, który jest wymieniony w tytule książki zostaje skazany za serię morderstw gdzie popełnił tylko jedno z nich. Po resztę zajrzyjcie do książki
[KRYMINAŁ] Mats Olsson - Zabójcza Dyscyplina
Może się wydawać, że w książce jest opisany mocny "fetysz", który jednak czasem potrafi być w jakimś stopniu niekontrolowany. W szczególności kiedy dostaje się za to kasę.
[KRYMINAŁ] Camila Lackberg - Kamieniarz.
Zostaje znaleziona dziewczynka. W wodzie. Co, gdzie i jak do tego doszło - szczegóły w książce. Bardzo dobrze napisana książka z serii "Saga o Fjallbace".
[KRYMINAŁ] Katarzyna Puzyńska - Motylek
Teoretycznie dla tych, którzy szukają czegoś mocnego od samego początku (np. mnie) może nieco zawieść za to w trakcie czytania jednak okazuje się, że ten początek miał sens dla takiego rozwinięcia jakie jest w tej książce. Warte polecenia
[FIKCJA KRYMINALNA] Mario Puzo - Ojciec Chrzestny
Tu się nie będę specjalnie rozpisywał gdyż pewnie nie raz słyszeliście o tej książce, o której niemniej jednak warto tutaj wspomnieć
[THRILLER PRAWNICZY] Scott Turow - Uznany Za Niewinnego
Szczerze mówiąc mi osobiście ciężko się tą książkę czytało dopóki (według mnie) sensownie się cała akcja nie rozkręciła. Jeśli ktoś lubi takie "prawnicze klimaty" to myślę, że ta książka jest w sam raz dla Niego
Póki co tyle ode mnie
Mam nadzieję, że i Wy się podzielicie tym co sami czasem czytacie
Pozdro !
[KRYMINAŁ] Jo Nesbo - Wybawiciel
[KRYMINAŁ] Jo Nesbo - Upiory
Obie powyższe książki z cyklu powieści kryminalnych z komisarzem Harrym Hole. Niezwykle wciągające
[KRYMINAŁ] Jo Nesbo - Krew Na Śniegu
Równie genialna książka jak dwie wspomniane wcześniej
[KRYMINAŁ] Małgorzata i Michał Kuźmińscy - Pionek
Akcja książki tyczy się głównie na Śląsku. Gość, który jest wymieniony w tytule książki zostaje skazany za serię morderstw gdzie popełnił tylko jedno z nich. Po resztę zajrzyjcie do książki
[KRYMINAŁ] Mats Olsson - Zabójcza Dyscyplina
Może się wydawać, że w książce jest opisany mocny "fetysz", który jednak czasem potrafi być w jakimś stopniu niekontrolowany. W szczególności kiedy dostaje się za to kasę.
[KRYMINAŁ] Camila Lackberg - Kamieniarz.
Zostaje znaleziona dziewczynka. W wodzie. Co, gdzie i jak do tego doszło - szczegóły w książce. Bardzo dobrze napisana książka z serii "Saga o Fjallbace".
[KRYMINAŁ] Katarzyna Puzyńska - Motylek
Teoretycznie dla tych, którzy szukają czegoś mocnego od samego początku (np. mnie) może nieco zawieść za to w trakcie czytania jednak okazuje się, że ten początek miał sens dla takiego rozwinięcia jakie jest w tej książce. Warte polecenia
[FIKCJA KRYMINALNA] Mario Puzo - Ojciec Chrzestny
Tu się nie będę specjalnie rozpisywał gdyż pewnie nie raz słyszeliście o tej książce, o której niemniej jednak warto tutaj wspomnieć
[THRILLER PRAWNICZY] Scott Turow - Uznany Za Niewinnego
Szczerze mówiąc mi osobiście ciężko się tą książkę czytało dopóki (według mnie) sensownie się cała akcja nie rozkręciła. Jeśli ktoś lubi takie "prawnicze klimaty" to myślę, że ta książka jest w sam raz dla Niego
Póki co tyle ode mnie
Mam nadzieję, że i Wy się podzielicie tym co sami czasem czytacie
Pozdro !