Północ się zbliża, więc czas najwyższy na moją listę
Będzie oryginalnie, gołym okiem widać duszę nonkonformisty
Niemniej jednak, żeby nie było - przy każdym głosie starałem się dopisać małe uzasadnienie, dlaczego akurat ten, a nie inny utwór się tutaj znalazł
Eekhm:
1. Steve Aoki & Marnik - Bella Ciao [Z rekomendacji od ~ @
Nexoss, cytuję: "Sh*t Room na 140." - Nie mogłem się powstrzymać przed daniem tego na TOP1, zwłaszcza, że większość głosujących pominęła ten zacny track]
2. Midian Moohn - Best Things (Extended Mix) [To tak bardziej z szacunku dla Damiana, wszyscy pamiętają tylko o Avicii, ewentualnie w Polsce MBrothera, a przecież to nie jedyni producenci muzyczni, którzy nas opuścili w tym roku, wypada wspomnieć]
3. W&W & Groove Coverage - God Is A Girl (Extended Mix) [Znów utwór pominięty przez zdecydowaną większość głosujących, mimo iż w momencie wydania właściwie wszyscy o tym mówili, w zestawieniu całorocznym koniecznie trzeba odnotować to wydarzenie]
4. Cascada - Everytime We Touch (Hardwell & Maurice West Extended Remix) [Choć w tym video słychać nieco różniącą się wersję, taki bardziej "festival mix" od W&W, nadal pozostaje to najlepszym uzasadnieniem, po prostu piękne:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć linki. br>
Guest cannot abble to see links, please REGISTER to see links ]
5. Rob & Chris feat. Jennifer Sturm - Superheld 2018 (Dance Mix) [Fajne, wesołe, klasyczne Maythowe klimaty, a mimo to brzmi nadal bardzo nowocześnie, ten "tune" ma dla mnie wręcz taki Future Bassowy smaczek]
6. CJ Stone - Shining Star (DJ Gollum & DJ Cap Remix Extended) [Kolejny utwór, na który mało kto głosował, ja nie jestem jakimś tam wielkim fanem Golluma, no ale przyznacie, że to odświeżenie jest warte uwagi]
7. Diven - Wanna Fly (Extended Mix) [Ten utwór też nie pojawił się zbyt często w głosowaniu z tego co widzę; ja wiem, że to świeże wydanie, ale w przyszłym roku to już raczej nie będzie można na to zagłosować, a szkoda by było, w końcu nie tylko "Strong" czy "Unsteady" należą do tegorocznych, kozackich wydań od Michała
]
8. Klaas - Close To You (Alex Megane's Private NewDance Mix) [Lubię ten Psy Hands Up od Alex'a, jest bardziej melodyjny i brzmi subtelniej, niż Psy Dancecore od Rocco, Marious czy Surilla]
9. Giga Dance - Touched by the Sound (Norex & Silvertune Remix) [Norek podobno chce skupić się na Trance i na razie porzucić Dancecore, dlatego na pamiątkę jego działalności w tym stylu]
10. Critical Strikez - Give & Take (Konstruktor & JacQ Remix) [Ten alias został również zapomniany przez większość, chociaż przyznam szczerze, że faktycznie wiele i niewiadomo czego to oni w tym roku nie zrobili, dlatego ostatnie miejsce]
No i to by było z grubsza na tyle, co złego to nie ja
Spełnienia w Nowym Roku, niech będzie lepiej pod każdym względem