10-10-2013, 16:39
Drodzy użytkownicy!
Po naradzie z resztą administracji postanowiliśmy ujawnić w jakiej sytuacji znajduje się forum.
Jak pewnie zauważyliście, dość często wyświetlany jest komunikat o przeciążeniu serwera.
Serwerownia cały czas zmniejsza nam parametry serwera. Myślimy o przeprowadzce na serwer dedykowany (jest to niezbędna operacja).
Z tym, że sami nie damy rady tego ogarnąć. Np. w home.pl najtańszy dedyk kosztuje 350zł miesięcznie.
Niezbędna będzie pomoc. Macie jakieś pomysły?
Bo my na razie rozmyślamy nad tymi drastycznymi. Tzn:
- Płatna rejestracja
- Ogólna zbiórka na forum
- Znalezienie sponsora (który pewnie chciałby bardzo ingerować w życie forum)
Nie chcemy żebyście pomyśleli „Cwaniaki. Chcą kasę doić z userów”
Każda złotówka i każdy grosz zostaną przeznaczone na rozwój forum. W pierwszej kolejności na opłaty związane z serwerem.
Bo jak na razie to mam jedną wizję. Jeśli zostaniemy na obecnym serwerze to będzie coraz mniej ludzi przybywało na forum. Coraz mniej będzie je odwiedzało, a w związku z tym coraz mniej będzie się udzielało, aż w końcu handsupowo.pl stanie się Czarnobylem internetu. Forum, na które nikt nie wchodzi.
Wiem wiem. Przyszedł Jumproxx i się mądrzy. Ale to, że mało udzielam się na forum nie znaczy, że jego los jest mi obojętny. Zależy mi na tym forum i na szerzeniu idei jaką jest przywrócenie Hands Up’u w Polsce.
Jeśli macie jakieś pomysły, jeśli możecie jakoś pomoc to prosiłbym o wypowiedź.
Jak na razie można jak najbardziej wysyłać smsy i jakoś powoli będziemy ciułać.
Zróbmy burzę mózgów i zróbmy coś z forum
Administracja handsupowo.pl
Po naradzie z resztą administracji postanowiliśmy ujawnić w jakiej sytuacji znajduje się forum.
Jak pewnie zauważyliście, dość często wyświetlany jest komunikat o przeciążeniu serwera.
Serwerownia cały czas zmniejsza nam parametry serwera. Myślimy o przeprowadzce na serwer dedykowany (jest to niezbędna operacja).
Z tym, że sami nie damy rady tego ogarnąć. Np. w home.pl najtańszy dedyk kosztuje 350zł miesięcznie.
Niezbędna będzie pomoc. Macie jakieś pomysły?
Bo my na razie rozmyślamy nad tymi drastycznymi. Tzn:
- Płatna rejestracja
- Ogólna zbiórka na forum
- Znalezienie sponsora (który pewnie chciałby bardzo ingerować w życie forum)
Nie chcemy żebyście pomyśleli „Cwaniaki. Chcą kasę doić z userów”
Każda złotówka i każdy grosz zostaną przeznaczone na rozwój forum. W pierwszej kolejności na opłaty związane z serwerem.
Bo jak na razie to mam jedną wizję. Jeśli zostaniemy na obecnym serwerze to będzie coraz mniej ludzi przybywało na forum. Coraz mniej będzie je odwiedzało, a w związku z tym coraz mniej będzie się udzielało, aż w końcu handsupowo.pl stanie się Czarnobylem internetu. Forum, na które nikt nie wchodzi.
Wiem wiem. Przyszedł Jumproxx i się mądrzy. Ale to, że mało udzielam się na forum nie znaczy, że jego los jest mi obojętny. Zależy mi na tym forum i na szerzeniu idei jaką jest przywrócenie Hands Up’u w Polsce.
Jeśli macie jakieś pomysły, jeśli możecie jakoś pomoc to prosiłbym o wypowiedź.
Jak na razie można jak najbardziej wysyłać smsy i jakoś powoli będziemy ciułać.
Zróbmy burzę mózgów i zróbmy coś z forum
Administracja handsupowo.pl