No właśnie chodzi mi o to, że to forum ma potężny potencjał, i na pewno stać je na więcej niż utrzymywanie samego siebie, tylko po prostu potrzeba osoby, która by ten potencjał wydobyła Ma ktoś znajomego biznesmena ?
10-10-2013, 22:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2013, 22:32 przez Lucky.)
my opinion : Paid registration sidetrack more people to attract
you are right you need a sponsor
you should allow more paided advertising here
my idea is : Try to keep free accounts and paid a couple of new Rangs of specific bonuses
try to actually create radio to attract listeners
try to found a harvesting of iron xD xD
just a pittance
try to give support multiple languages such as : Czech, Slovak, Deutsch for more people
or try virtual servers
1 użytkownik podziękował Lucky za ten post:1 użytkownik podziękował podziękowało Lucky za ten post • Jumproxx
Jeszcze można by znowu zwiekszyć kwotę datku na forum w randze Donatora do takiej jak była na początku. Ja mógłbym wspomóc, nie ma problemu ale to wiadomo, że na krótką mete Donator by działał i mało osób by się na to pisało, wg mnie, ale jakby nie patrzeć to zawsze coś (o ile dobrze ogarniam, donatem byłem ja, Jumpi i Zlewu ;p).
Co do innych form "ratunku"
Popieram również pomysł ze sponsorem. Najbardziej korzystny by był, wg mnie i zaraz potem z reklamami
1 użytkownik podziękował Krzychowsky za ten post:1 użytkownik podziękował podziękowało Krzychowsky za ten post • Jumproxx
Jakby zablokować google bota i yandex bota. Nie znam się na tym zbyt dobrze, ale to podobno pożeracze transferu(szczególnie yandex bo jest rosyjski). Ja rozumiem indeksowanie, ale może ograniczyło by to przeciążanie serwera
1 użytkownik podziękował Andy J za ten post:1 użytkownik podziękował podziękowało Andy J za ten post • Jumproxx
płatna rejestracja już jest na dużej ilość for więc myślę że to nie powinno przeszkodzić.
Do tego reklamy jak wyżej napisane.
Promocja forum w postaci reklamy na innych stronach jeżeli ma ktoś takie możliwości.
No i ktoś kto na tym w miarę dobrze się zna jak napisane jest tak że wyżej.
Myślę że to by wystarczyło.
Do tego trza mieć dużo znajomości z tego co wiem.
Myślę że z upływem czasu dało by się to zrealizować.
1 użytkownik podziękował winmap za ten post:1 użytkownik podziękował podziękowało winmap za ten post • Jumproxx
Wg mnie na to ktoś majętny i powazny nie pójdzie, forum jednak mimo wszystko zbyt mało znane, odwiedzane i wgl.
Tutaj można by zastosować myk pod tytułem "Mecenas polskiej muzyki klubowej, elektronicznej, hands up etc.". Ale do tego to już wymagana chyba jest generalnie jakaś zarejestrowana organizacja/stowarzyszenie lub ewentualnie jakiś podmiot gospodarczy. Ale bardziej jakaś organizacja. To właśnie promując polską muzykę klubową, polskie HU, rozpromujemy przy okazji to forum. Nie odwrotnie.
1 użytkownik podziękował Eleman za ten post:1 użytkownik podziękował podziękowało Eleman za ten post • Jumproxx